mylene-jot.com

Hoeveel is een decameter in meters

Datum van publicatie: 15.12.2020

Lessen Tools. Eenhedenomrekenmachine Eenhedenrekenmachine. Tot maakte de myriameter deel uit van het officiële SI-stelsel.

Je laat de leerlingen nu zelf de maten omrekenen. Vervolgens laat je ze een verhaalsom oplossen, waarbij ze moeten omrekenen. Hoeveel planken heb je nodig? Sleep de afbeeldingen naar het juiste vak. Figuur 1: lengtematen     De stapgrootte tussen de eenheden van lengte is een factor

Een straat met 18 rijtjeshuizen is ongeveer 1 hectometer lang. Dat zou voor de meeste toepassingen nauwkeurig genoeg moeten zijn. De lengte-eenheden op de trap, zie figuur 1. Er zijn nieuwe diersoorten ontdekt. Getallen in wetenschappelijke notatie.

Lengtematen Converteren

De lengte-eenheden van groot naar klein zijn:  km - hm - dam - m - dm - cm - mm. Home Eenhedenomrekenmachine Eenhedenrekenmachine. Log in Probeer het gratis. Dagstarters: Rekenraadsels herfst. Decameter to Meter.

 • Je bent hier:   Start.
 • Digi-doener: Mijn netwerk.

Een calorieën bruin broodje kipfilet met 18 rijtjeshuizen is ongeveer 1 hectometer lang?

Als er een vinkje is geplaatst naast 'Getallen in wetenschappelijke notatie', verschijnt het antwoord in zwevendekommanotatie. Een tuinpad is ongeveer 1 meter breed Een flinke tuin bij een rijtjeshuis is 1 decameter lang.

Eerst kun je je afvragen: hoeveel meter boekenplank heb ik nodig. Ongeacht welke van deze mogelijkheden men ook hoeveel is een decameter in meters, het bespaart de omslachtige zoektocht naar de juiste vermelding in lange selectielijsten met talloze categorien en talloze ondersteunde eenheden.

Navigatiemenu

De  lengtematen die hierboven genoemd worden, zijn niet allemaal even gebruikelijk in het dagelijks leven. Dagstarters: Rekenraadsels herfst. In de resulterende lijst vindt u zeker ook de conversie die u oorspronkelijk zocht.

Dit maakt met name zeer grote en zeer kleine aantallen gemakkelijker leesbaar. Je kunt dit op heel veel manieren uitrekenen. Als je van kilometer naar decameter gaat, want dan kun je er allerlei sommetjes mee maken! De lange kant van een rechthoek is de lengtede korte kant is de breedte. Dat is leuk, maak je twee sprongen.

H2. Rekenen met lengte-eenheden

Het is dus maar hoe je het bekijkt. Een volwassen man is ongeveer 1,80 meter lang. Leg uit dat wanneer je één sprong naar rechts maakt, je vermenigvuldigt met tien. Je kunt zelf nog kiezen hoeveel planken je erin legt.

Leerlingen leren meters, hoeveel is een decameter in meters, hectometers en kilometers omrekenen. De op deze manier gecombineerde meeteenheden moeten natuurlijk bij elkaar passen en zinvol zijn in de betreffende combinatie. Dit laat je zien bij meter naar decameter en bij decameter naar hectometer.

Een andere is de kilometerpaal die op een afstand van meter staan. Digi-doener: The athlete s foot helmond niets gaat de zon op. Dit maakt met name zeer grote en zeer kleine aantallen gemakkelijker leesbaar. Log in Probeer het gratis. Digi-doener: Mijn netwerk?

Dé online rekenmachine voor alle berekeningen

Dat zou voor de meeste toepassingen nauwkeurig genoeg moeten zijn. Elke stap naar rechts is een tien keer zo grote maat: je hebt 10 millimeters nodig om een centimeter te vullen, enzovoort. De standaardmaten voor oppervlakte-eenheden en inhouds-eenheden  worden in de volgende hoofdstukken behandeld.

Theorie: Meten Ga terug Voorvoegsels Lengte en eenheden Oppervlakte en eenheden Inhoud en eenheden 1 Inhoud en eenheden 2 Gewicht en eenheden 1 Gewicht en eenheden 2 Tijd en eenheden Computers en eenheden Snelheid en eenheden Symbolenlijst? Een tuinpad is ongeveer 1 meter breed Een flinke tuin bij een rijtjeshuis is 1 decameter lang, hoeveel is een decameter in meters. Vervolgens staan er op het digibord een aantal sommen, waarbij de leerlingen moeten omrekenen?

Ook in categorie:
  23.12.2020 20:31 Hodan:
  Figuur 1: lengtematen     De stapgrootte tussen de eenheden van lengte is een factor

  17.12.2020 03:16 Vittorio:
  Oefenen:  lengte-eenheden.

  21.12.2020 11:51 Mattijn:
  Op school leer je ze allemaal kennen. Daarna zet het de ingevoerde waarde om in alle eenheden die bekend zijn voor de rekenmachine.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@mylene-jot.com