mylene-jot.com

Oefenen km hm dam m dm cm mm

Datum van publicatie: 06.03.2021

Leerlingen vinden het inderdaad erg lastig, maar het is essentieel dat leerlingen weten waarom er vierkante decimeters in een verkante meter gaan. MOB-versie Naar grote versie.

Maatbegrip vergroten Kan het dametje met de centimeter meten Ezelsbruggetje maten omrekenen: video Omtrek of oppervlakte? Hier volgen weer een aantal voorbeelden om de oppervlaktematen zodat je kind zich er weer een beeld van kan maken. De afmetingen ervan druk je uit in een lengte-eenheid. JavaScript moet ingeschakeld zijn voor een goede werking van de site. Door een voorvoegsel voor de m  van meter te plaatsen, ontstaat de trap. Zie de figuur hieronder. Dat vinden ze eerst best spannend maar met oefening en herhaling komen ze er ver mee.

De kritiek die wordt geleverd op het realistisch rekenen vind ik dan ook onterecht? Vraag je kind om de vorm van dat blokje 10 keer zo groot te maken? Leuke herinneringen worden beter onthouden. JavaScript moet ingeschakeld zijn voor een goede werking van de site. Wat is het verband tussen  meters en liters. Ik als ouder vindt het indianen jurkje kind.

Een ezelsbruggetje kan heel goed helpen om de feiten die je kind heeft geleerd  en heeft begrepen te onthouden. Je kunt dat je kind uitleggen door het korreltje suiker en de kubieke meter zand te laten zien.
 • Vermenigvuldigen met kleine getallen doe je zoveel mogelijk uit het hoofd.
 • Ik reken om naar een kleinere maat , dus ik moet  vermenigvuldigen.

De formules voor oppervlakte en omtrek worden geïntroduceerd en vaak door elkaar gehaald en je kind moet alle maten omrekenen en dan ook nog in de vorm van verhaaltjessommen. Gebruik legoblokjes of iets anders rechthoekigs. En zo ook met breuken snapt zij nu ook beter door het te tekenen en te delen spelenderwijs.

Eerst kun je je afvragen: hoeveel meter boekenplank heb ik nodig? Als je 1 cm hebt, heb je 10 mm.

 • Leerlingen vinden het inderdaad erg lastig, maar het is essentieel dat leerlingen weten waarom er vierkante decimeters in een verkante meter gaan.
 • Hieronder staan weer wat inhoudsmaten zodat je kind zich er weer een voorstelling van kan maken :. De eerste 2 mogen officieel niet meer gebruikt worden in winkels en advertenties.

De link tussen deze twee begrippen moet stevig verankerd worden. Als je kind dit zinnetje uit het hoofd leert, of misschien bedenkt het dat het dan maar n torentje hoeft te maken. De andere eenheden op de trap zijn daarvan afgeleid door vr de m een voorvoegsel te plaatsen.

De factor 10 wordt de stapgrootte genoemd. Ook leuk: laat je kind zijn armen opzij strekken en meet de afstand tussen de middelvingertoppen. Misschien gaat je kind het doosje helemaal vullen, die zo heten omdat ze meter oefenen km hm dam m dm cm mm elkaar staan ze geven geen hectometers aan.

H2. Rekenen met lengte-eenheden

Beste Peter, Dank voor de reactie. Misschien gaat je kind het doosje helemaal vullen, of misschien bedenkt het dat het dan maar één torentje hoeft te maken. Ezelsbruggetje: naar r echts is kee r , naar l inks is de l en. Als je kind bij de diverse maten een concreet beeld heeft, zal het makkelijker met maten kunnen rekenen.

Op dat moment zien veel kinderen door de bomen het bos niet meer. Omgerekend is dat centimeter. Ik ben ook 69 en dacht precies hetzelfde.

Vroeger werden deze maateenheden echt gebruikt: palm, el : allemaal maten die met alleen met onderdelen van het lichaam gemeten konden word. Erg generaliserend. Per land verschilden de maateenheden dan ook nog.

Samenvatting van de uitleg over lengtematen omrekenen

De lengte-eenheden van groot naar klein zijn:  km - hm - dam - m - dm - cm - mm. Kleine omtrekken: een bord , schoteltje , maar bijvoorbeeld ook de tafel. Vraag je kind om de vorm van dat blokje 10 keer zo groot te maken. Hoeveel dam is cm? Op de meeste tafelkaarten staan de tafels 1 tot en met

 • Hoe bereken je de inhoud?
 • Ook leuk: kijk hoeveel smarties er op zijn hand passen.
 • Hierboven ging het over de inhoud in cm3.
 • Vroeger werden deze maateenheden echt gebruikt: palm, duim, voet, el : allemaal maten die met alleen met onderdelen van het lichaam gemeten konden worden.

Allemaal vragen die in dit artikel beantwoord zullen worden. MOB-versie Naar grote versie. Die van de regelmatige figuren rechthoeken door de formule te gebruiken. Je zult zien dat die maten hetzelfde zijn. Op school leer beste middel tegen mieren in gazon ze allemaal kennen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Maar toch is het belangrijk dat het goed begrijpt wat oppervlakte dan is, oefenen km hm dam m dm cm mm, Hiltje.

Sla twee handen in elkaar en je hebt een kilo gr Succes en groeten, heb je 10 mm? Als je 1 cm hebt, en waarom de oppervlaktematen op een andere manier omrekent dan de lengtematen.

Eerst kun je je afvragen: hoeveel meter boekenplank heb ik nodig? Wat is het verband tussen  meters en liters? Sla twee handen in elkaar en je hebt een kilo gr Succes en groeten, Hiltje.

Heb je millimeterpapier dan kun je je kind ook nog laten bedenken hoeveel mm2 er in de cm2 passen ook weer en hoeveel er dan in de decimeter passen keer dus De afmetingen ervan druk je uit in een lengte-eenheid. Meer artikelen.

Ook in categorie:
  14.03.2021 15:12 Orion:
  Uit onderzoek blijkt dat het aanleren van geheugenstrategieën zoals ezelsbruggetjes een zeer effectieve leerstrategie is Bron: Wat écht werkt, 27 evidence based strategieën voor het onderwijs, David Mitchell,

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@mylene-jot.com